Tarihçe

01.07.1984 tarihinde YÖK kararıyla kurulan Marmara Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde; Yüksekokulun temelini teşkil eden “Teknik Programlar Bölümü” altında Elektrik, Elektronik, Makine, Bilgisayar Programcılığı, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri ve Hazır Giyim Programları kurulmuş, 1988-1989 eğitim öğretim yılında eğitim öğretime başlanmıştır.

06.02.1990 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararıyla Matbaacılık Programı açılmış ve 1990-1991 eğitim ve öğretim yılında öğrenci alınmaya başlanmıştır.

Marmara Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Kurulu-YÖK Yürütme Kurulu’nun 23 Ocak 1991 tarihli kararı ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak iki ayrı Meslek Yüksekokulu’na dönüştürülmüş,  Teknik Programlar Bölümü altında yer alan programlar Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na aktarılmıştır.

1992 yılında Su Ürünleri, Uygulamalı Takı Teknolojisi ve Haberleşme programları açılarak yüksekokul bünyesinde faaliyet gösteren program sayısı 10 olmuştur.

2010-2011 Öğretim yılında Moda Tasarımı Programı, 2013-2014 öğretim yılında İş Sağlığı ve Güvenliği ile Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Programları kurulmuş, program sayısı 13’e yükselmiştir.

2012-2013 Öğretim yılı itibariyle Bilgisayar Programcılığı, 2014-2015 Öğretim yılından itibaren de Moda Tasarımı ile İş Sağlığı ve Güvenliği programlarında Uzaktan Öğretim programları faaliyet göstermeye başlamıştır.

2013-2014 öğretim yılından itibaren Su Ürünleri ve Uygulamalı Takı Teknolojisi Programı’na öğrenci alınmamakta olup, YÖK Yürütme Kurulu’nun 08.06.2022 tarihli kararı ile programların altında yer aldığı Su Ürünleri Bölümü ile El Sanatları Bölümü kapatılmıştır.

2020-2021 eğitim öğretim yılından itibaren de Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı’na öğrenci alımı durdurularak, YÖK Yürütme Kurulu’nun 04.03.2020 tarihli kararıyla Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı kapatılmıştır.

Kuruluşundan beri M.Ü. Göztepe Yerleşkesi’nde bulunan Yüksekokul, 2021-2022 öğretim yılından itibaren M.Ü. Mehmet Genç Külliyesi Dragos Yerleşkesi’nde eğitim-öğretimine devam etmektedir.  Son düzenlemelerle yapılan bölüm/program adı değişikliklerine göre Yüksekokul bünyesinde faaliyette bulunan 8 Bölüm ve 10 Program aşağıda belirtilmiştir.

Bölüm Adı Program Adı
Bilgisayar Teknolojileri Bilgisayar Programcıllığı
Elektrik ve Enerji Elektrik
Elektronik ve Otomasyon Elektronik Teknolojisi
Elektronik ve Haberleşme Teknolojisi
Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi
Görsel İşitselTeknikler ve Medya Yapımcılığı Basım ve Yayım Teknolojisi
Makine ve Metal Teknolojileri Makine
Mülkiyet Koruma ve Güvenlik İş Sağlığı ve Güvenliği
Tasarım Moda Tasarımı
Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Giyim Üretim Teknolojisi

Bu sayfa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından en son 11.12.2023 18:53:40 tarihinde güncellenmiştir.