Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, 23 Ocak 1991 tarihli Yükseköğretim Kurulu kararıyla Marmara Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak kurulmuştur. 1991-1992 öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak örgün eğitim programı başlamıştır. 1992-1993 öğretim yılında ise ikinci öğretim programına öğrenci almaya başlamıştır.

2011- 2012 Öğretim Yılı Bahar Dönemi itibariyle Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri Bölümü Giyim Üretim Teknolojisi Programı olarak eğitim ve öğretime hizmet etmektedir.

Giyim Üretim Teknolojisi Programının amacı, Tekstil ve Hazır Giyim sektörüne hizmet edecek düzeyde genel tekstil ve hazır giyim bilgilerine sahip, ara kademede görev yapacak nitelikli elemanlar yetiştirmektedir.

Giyim Üretim Teknolojisi Programını tamamlayan öğrenciler hazır giyim- konfeksiyon sektöründe firmaların yönetim, üretim, planlama, pazarlama, tasarım gibi çeşitli departmanlarında yer alabilmektedirler. 2 yılı kapsayan eğitim sürecinde genel kültür derslerinin yanı sıra mesleki dersler teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir.

Öğrenciler tekstilin çeşitli alanlarıyla ilgili bilgilerle donanmış olarak öğrenim alırlar. Öğrenimleri süresince okudukları dersler, ödevler, tasarladıkları projeler, atölye, uygulama çalışmaları, bitirme projeleri ve 30 gün süreli sanayi stajı ile temel bilgi ve beceriler kazanmaktadırlar.

Giyim Üretim Teknolojisi programında, almış oldukları eğitimle mezunlarımız sektörde yeteneklerini öğrendikleri bilgilerle birleştirip çeşitli departmanlar da görev alabilmektedirler.

Giyim Üretim Teknolojisi Programı

Bu sayfa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından en son 13.09.2015 19:40:06 tarihinde güncellenmiştir.