“Yine Yeniden Gelin Birlikte Kağıdı Tekrar Yaşatalım - Sevgiliye Mektuplar-” Workshop’u

Cumhurbaşkanlığı tasarruf genelgesi kapsamında, 2024 yılı kağıt tüketiminin azaltılmasına ilişkin farkındalık oluşturmak, atık kağıtları değerlendirerek tekrar kullanılabilirliğini sağlamak amacıyla 14 Şubat 2024 tarihinde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde “Yine Yeniden Gelin Birlikte Kağıdı Tekrar Yaşatalım -Sevgiliye Mektuplar-” adlı Workshop etkinliği gerçekleştirildi.

Görsel İşitsel Teknikler Medya Yapımcılığı Bölümü, Basım ve Yayım Teknolojileri Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülhan ACAR BÜYÜKPEHLİVAN yöneticiliğinde İdari ve akademik personelin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, TBMYO’da oluşan atık kağıtlar toplanarak kağıt hamuruna dönüştürüldü. Oluşturulan kağıt hamurundan, elekler kullanılarak tekrar elde kağıt üretimi gerçekleştirildi. Workshopta katılımcılar doğal renklendiriciler ve çeşitli objeler kullanarak farklı renk, doku ve ebatlarda kâğıtlar ürettiler.

Kağıt tüketiminin azaltılması, sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi, kağıdın tekrar kullanılmasına ilişkin farkındalık oluşturulmasına yönelik gerçekleştirilen etkinlikte elde edilen kağıtların; kişiye özel kartvizit, davetiye, özel gün kartları, resim, baskı gibi birçok alanda kullanılabileceğine ilişkin örnekler sunuldu.

Katılımcılara, workshop başlangıcında Yüksekokulumuz Tasarım Bölümü Moda Tasarım Programı tarafından hazırlanan çalışma önlükleri hediye edildi. Workshop sonunda tüm katılımcılara Katılım Belgesi takdim edildi.

2.JPG (179 KB)

3.JPG (143 KB)