Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Uluslararası 10. MEB Robot Yarışmasında 1. Oldu.

Tübitak ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 10 Mayıs – 13 Mayıs 2016 Tarihleri arasında Gaziantep’te düzenlenen Uluslararası Robot Yarışması Türkiye’nin en büyük ve en prestijli robot yarışmasıdır. Yarışmaya 19 ülkeden çeşitli yarışmalarda derece almış 53 üniversite, 294 Lise takımı katılmıştır. Toplam 1609 Robot katılım sağlamıştır. 4 Gün boyunca 1609 robotun mücadele ettiği yarışmada Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunu temsilen katılan Emre TARHANA ve Doğukan Cemil ÖZEREN Sumo Robot Kategorisinde 1. Olmuştur.

Birçok rakibi eleyerek finale yükselen ve Marmara Üniversitesi’ni temsil eden ekibimiz, GZERO isimli robot ile Karabük Üniversitesinin Japonya’da Dünya 1.si olan Sakin isimli robotunu 2-0 yenerek Birinciliği kazanmıştır.

Bu başarı sonucunda ekibimiz, okulumuz adına Aralık 2016 Tarihlerinde Japonya’nın Başkenti Tokyo’da düzenlenecek olan All Japan Uluslararası Robot Yarışmasının Grand Finaline Katılmaya hak kazanmıştır.