2019 YKS Yeni Kayıt Öğrencilerimizin Dikkatine !


- E-devletten (e-kayıt) kayıt olup, Öğrenci Katkı Payını (harç) yatırmayan öğrencilerimizin aşağıda belirtilen tarihler arasında 


02.09.2019 - 20.09.2019 Güz Yarıyılı Öğrenci Katkı Payının Yatırılması gerekmektedir. Öğrenci Katkı Payını yatırmayanlar ders seçimlerini yapamayacak ve öğrencilik haklarından yararlanamayacaktır.


NOT: Öğrenci Katkı Payı (ve UZEM öğrencilerinin ilaveten materyal ücretleri) Yapı Kredi Bankası şubelerine öğrenci numaraları ile yatırılacaktır.


*Öğrenci Katkı Payı ücretini öğrenmek ve online ödemek için tıklayınız.


*Öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız.


* Akademik Takvim (http://takvim.marmara.edu.tr/) için tıklayınız. (Kayıt, harç yatırma, sınav, ders v.b. başlama-bitiş tarihleri)



 -Ders seçimleri aşağıda belirtilen tarihler arasında bys.marmara.edu.tr adresinden yapılacak olup, yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin bys.marmara.edu.tr adresinden İLK ŞİFRE OLUŞTUR butonuna tıklamaları ve gerekli adımları izleyerek şifre oluşturmaları gerekmektedir. İlk şifre oluştur işleminden sonra aşağıda belirtilen tarihlerde ders seçimlerini yapmaları ve AKADEMİK DANIŞMANLARINA onaya göndermeleri gerekmektedir. Ders seçimleri ve bölümle ilgili bütün konularda Akademik Danışmanınızdan bilgi alabilirsiniz. Akademik danışmanınızı BYS'den öğrenebilirsiniz.


           *09.09.2019 - 20.09.2019 Güz Yarıyılı Kayıt Yenileme (Ders Seçim Dönemi)


NOT: Muafiyet için başvuran öğrencilerin normalde 1. yarıyılda alınması gereken bütün dersleri seçmeleri gerekmektedir. Muafiyet işlemleri bitince muaf oldukları dersler tarafımızca silinecek olup, muafiyet işlemleri tamamlana kadar seçilen derslerin hepsini takip etmeleri zorunludur.



İstanbul İndirimli Seyahat Kartlarınızı (İETT) almak için; İstanbulkart Başvuru Merkezleri’ ne (https://www.istanbulkart.istanbul/istanbulkartbasvuru-merkezleri-1127) kimlik aslı ve güncel fotoğraf ile başvuru yapabilir veya https://www.istanbulkart.istanbul/ogrenci-karti-1070 adresinden giriş sağlayarak online başvuru yapabilirler. (Online Başvuru İçin Üniversitemizdeki kayıt işlemlerinin tamamlanmış olması gerekmektedir.)


KAMPÜS KART İŞLEMLERİ Öğrencilerimizin yemekhanede, kapı giriş ve çıkışlarında kullanacakları Kampüs kart dağıtımları için yerleşkelerde dağıtım stantları kurulacaktır. KAMPÜS KART dağıtım yerleri ve tarihleri için tıklayınız!


HIZLI ERİŞİM