2020-2021 DERS KAYIT ve HARÇ İŞLEMLERİ

 

BYS KULLANICI OLUŞTURMA 

 Kullanıcı oluşturmak için

https://bys.marmara.edu.tr adresine girilir.

İlk şifremi oluştur linki tıklanır. Kullanıcı türü olarak öğrenci seçilerek TC Kimlik No, Baba Adı ve Doğum Tarihi bilgileri girilerek “İlk Şifremi Oluştur” butonuna basılır.

Sistem size kullanıcı adı ve geçici bir şifre verecektir. Kullanıcı adınız öğrenci numaranızın başına küçük “o” harfi eklenmiş halidir. Sistem tarafından verilen kullanıcı adı ve şifre ile Öğrenci Bilgi Yönetim Sistemine Giriş yapılır

E-Posta Doğrulama ekranında aktif olarak kullandığınız e-posta adresi ile cep telefonu numaranızı girerek Gönder butonuna basınız. Burada girmiş olduğunuz e-posta adresine gönderilen linki tıklayarak kullanıcı adı ve şifreniz ile Giriş yapınız.

Geçerli şifre alanına, sistemin verdiği “şifre” girilir. Yeni şifre alanında şifreyi harf, rakam ve özel işaret barındırmak şartıyla en az 8 karakterden oluşan bir şifre belirleyiniz.

Şifrenizi oluşturduktan sonra Kayıt Yenileme (Ders Seçme) İşlemlerini seçerek ders kaydınızı yapabilirsiniz. İkinci üniversite kapsamında kayıt yaptıran adaylar ile ikinci öğretim ve uzaktan öğretim programlarına yerleştirilen adayların ders seçimi yapabilmesi için katkı payı/öğrenim ücretini ilgili banka şubelerine önceden yatırmaları gerekmektedir.

https://takvim.marmara.edu.tr/ internet adresinden Akademik Takvime (harç yatırma tarihi , ders seçim tarihi ,  vb. tarihler)

HARÇ

Öğrenci No Sorgulama/Öğrenme: http://bys.marmara.edu.tr/v2/OgrenciNoSorgulama

Harç (Katkı payı, materyal ücreti) yatıracak öğrencilerimiz (2020 YKS kayıtları hariç) 28.09.2020 - 09.10.2020 tarihleri arası HALKBANK ATM’lerinden ödeme yapabilirler.

Harç miktarını , harç durumunuzu sorgulamak ve kredi kartıyla ödeme yapmak için harc.marmara.edu.tr sitesinden ÖĞRENCİ NUMARANIZLA ödeme yapabilirsiniz.

DERS KAYIT İŞLEMLERİ

Ders kayıt işlemleri akademik takvimden de göreceğiniz gibi 30/09/2020 – 09/10/2020  tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Yönetim Sistemi bys.marmara.edu.tr üzerinden elektronik olarak yapılacak ve sistem üzerinden danışman onayına gidecektir. Danışman ad-soyad bilgilerine BYS’den ulaşabilirsiniz.

Akademik danışman iletişim bilgileri https://tbmyo.marmara.edu.tr/akademik/akademik-kadro

 

Akademik Danışmanlık:

Her öğrenci akademik kariyeri boyunca kendisini akademik anlamda asiste edecek bir danışmana sahiptir.
Danışman, öğrenciye seçeceği dersler konusunda yardımcı olur ve programı tamamlaması için gerekli akademik planı oluşturmasında yol gösterir. Danışman, ayrıca öğrenciye üniversite politikası, kuralları, üniversitede açılmış bulunan programlar, kariyer fırsatları vb. konularda da rehberlik eder.

 

HIZLI ERİŞİM