2022-2023 Öğretim Yılı Bahar Dönemi TEK DERS SINAV Başvuruları

sınav tarihi:12.07.2023 çarşamba olarak güncellenmiştir.

ATA121-ATA122-YDZI121-YDZI122-TRD121-TRD122 SAAT:15.00 de

DİĞER DERSLERİN SINAVI  SAAT 16.00 da UES ÜZERİNDEN YAPILACAKTIR.

ŞİMDİLİK SINAVLAR BYS de TANIMLI VE GÖZÜKMEKTE OLUP, SINAV SAATİNDE DE UES de GÖZÜKECEKTİR.

2022-2023 Öğretim Yılı Bahar Dönemi TEK DERS SINAV Başvuruları

Marmara Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Madde 27 uyarınca “TEK DERS SINAV” hakkını kullanacak öğrencilerimizin dikkatine;

Bahar Yarıyılı Tek Ders Sınavının güncel tarihi 12 Temmuz 2023 Çarşamba günü Uzaktan Eğitim Sistemi (UES) üzerinden on-line olarak yapılacaktır.

“TEK DERS SINAV” Hakkından Yararlanabilmek İçin Gerekli Koşullar

1.) Başvurulacak derse daha önce kayıt yaptırılmış ve “derse devam şartı” yerine getirilmiş olmalıdır. “Hiç Alınmamış” veya “Devamsız” olarak kalınan bir dersin tek ders sınavına girilemez.

2.) Sorumlu olunan program müfredatının 1 (Bir) ders dışında diğer tüm derslerinden “başarılı” olunmalıdır. Başarısızlıktan kalınan tek ders 1.sınıf veya 2. Sınıf, güz veya bahar dönemi dersi olabilir.

3.) Tüm derslerden başarılı olan ancak GANO’su 2,00 olmayan öğrenciler de; GANO’sunu 2,00 veya daha fazla bir değere yükseltmek amacıyla (DD veya DC harfli notlarından herhangi bir dersini seçerek) tek ders sınavına girebilir. (Bu durumda; tek ders sınav sonucu alınabilecek en yüksek not ile (AA) GANO’nun 2,00 veya daha yukarı bir orana yükseltilebilme durumu söz konusu olmalıdır.)

TEK DERS SINAV başvuruları, 10 Temmuz 2023’e kadar Bilgi Yönetim Sistemi (BYS) “Tek Ders Talep” sekmesi üzerinden on-line olarak veya TBMYO Öğrenci İşleri Birimi’ne (saat 16:30’a kadar) yapılabilir.

UYARI: BYS online tek ders başvurusunda YIL:2022-2023 Dönem:Bahar Tek Ders seçilmelidir. Eğer tek ders seçildiğinde hata veriyorsa, dersi seçmeden başvuruya devam ediniz ve açıklama kısmına DERS KODU , DERS ADINI ve DERSİN HOCASINI yazmanız gerekmektedir.

Tek Ders Sınav başvurusu onaylanan öğrenciler sınavına girecekleri dersin sınav saati ve sınav süresi ile ilgili detayları, sınav günü olan 12 Temmuz 2023 Pazartesi günü Uzaktan Eğitim Sistemi (UES) üzerinden görebileceklerdir.

TEK DERS SINAVI “Marmara Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği”