E-Tansiyon Akıllı Telefon Uygulaması Hayata Geçiyor !

E-Tansiyon Akıllı Telefon Uygulaması Hayata Geçiyor!..

Teknoloji Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Tıp Fakültesi Öğretim üyeleri eTansiyon Akıllı Telefon Uygulamasını Hayata Geçirmek için bir araya geldiler.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Zehra Aysun Altıkardeş, Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Buket Doğan ve Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Arzu Uzuner'in danışmanlığında Dr. Emre Yılmaz'ın uzmanlık tezi için işbirliği protokolü ile multidisipliner bir çalışmaya imza attılar. Bilgisayar Mühendisliği yüksek lisans öğrencisi Mensur Bajgora’ nın da yazılımcı olarak yer aldığı tez kapsamında, eTansiyon Akıllı Telefon Uygulaması geliştirilmiştir. Geliştirilen uygulama Play Store ve Apple Store platformlarında hastaların hizmetine sunulup, cep telefonlarına yüklenmiştir. Medikal veri toplama ve değerlendirme süreçlerinde son aşamaya gelindiğini bildirmekten onur duyarız.
Bu kapsamda, Hipertansiyon Kontrolü Elinizin Altında: eTansiyon Akıllı Telefon Uygulaması isimli poster bildiri, Türkiye Aile Hekimliği Vakfı(TAHEV) 12. Aile Hekimliği Güz Okulu, 26-30 Eylül 2018, Belek, Antalya’da sunulmuştur
Üniversitemizin üç farklı biriminin multidisipliner bir çalışmayla ortaya çıkarmış olduğu mobil uygulama programı ve sonuçlarının paylaşımı için düzenlenecek etkinlik tarihi yakında sizlerle paylaşılacaktır…