“Üniversite – Sanayi İş Birliği ve Uzmanlaşmış Meslek Yüksekokulları” Semineri

Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü, 14.01.2022 tarihinde “Üniversite – Sanayi İş Birliği ve Uzmanlaşmış Meslek Yüksekokulları” başlıklı bir seminer düzenlemiştir. İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa GÜLTEPE’nin konuşmacı olarak yer aldığı seminer Marmara Üniversitesi Mehmet Genç Külliyesi B Mavi salonunda gerçekleştirilmiştir.

Seminer öncesinde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Talu Tekstil Sanayii ve Tic. A.Ş. arasında yapılan Üniversite-Sanayi İş birliği Protokolü imzalanmıştır.

Mustafa GÜLTEPE sözlerine hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün dünyada ve Türkiye’deki önemi ile sektörün ülkemize ekonomik boyutta kazandırdığı katma değerlerden bahsederek başlamıştır. Karbon ayak izi, sürdürülebilirlik ve yeşil mutabakat konularının geleceğe açtığı yeni perspektiflerden bahsedildikten sonra yeni rekabet ortamında değişen değerler doğrultusunda sektörün avantajları ile birlikte insan kaynaklarının önemi vurgulanmıştır. GÜLTEPE, sektör dönüşürken mesleklerin de değişip, dönüşmesinden bahsederken öğrencilere gelecek için iyi bir vizyon oluşturarak yeni meslekler hakkında bilgiler de vermiştir.

İHKİB Başkanı seminerin ikinci bölümüne İhracatçı Birlikleri ve İHKİB’i tanıtarak başlamıştır. İHKİB’in Sektörün değişimine öncülük edecek sürdürülebilir stratejileri ve yürüttükleri büyük ölçekli uluslararası projeler salonda bulunan akademisyenler tarafından ilgiyle izlenmiştir. Sektörün tüm paydaşlarına her türlü katkıyı sağlamayı görev edinen İHKİB, eğitimin her kademesinde yer alan gençlerin nitelikli hazır giyim çalışanı olabilmeleri için burs, yarışma, yüz yüze ve online eğitim programları düzenlemektedir. Tasarım ile Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri Bölümleri öğrencilerinin çoğunlukta olduğu seminerde öğrenciler donanımlarını güçlendirmeleri için yol gösterici olan bu imkanlardan nasıl yararlanacakları hakkında sorular sorarak semineri interaktif bir ortama taşımışlardır. Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden sektörün beklentilerinin neler olduğunun ifade edildiği son bölümün ardından sorulan soruları İHKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jale TUNÇEL Yönetim Kurulu Üyesi İlker KARATAŞ ve İHKİB Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Süleyman ÇAKIROĞLU da cevaplandırmışlardır.

Değerli bilgilerini katılımcılar ile paylaşan İHKİB Başkanı Mustafa GÜLTEPE’ye Yüksekokul Müdürü Prof.Dr. Mustafa AY Teşekkür Belgesi takdim etmiştir.

1.jpg (232 KB)

2.jpg (276 KB)