“Bilim ve Sanatın İşbirliği: Güneş Baskı” TÜBİTAK – 4005 Projesi Kapanış Toplantısı ve Sergisi Yapıldı

 

 “Bilim ve Sanatın İşbirliği: Güneş Baskı”  TÜBİTAK – 4005 Projesi Kapanış Toplantısı ve Sergisi Yapıldı

Yüksekokulumuz Öğretim elemanlarının yürütücü ve proje ekibi olarak yer aldığı TUBİTAK 4005- Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı-2017 kapsamında desteklenen “Bilim ve Sanatın İşbirliği: Güneş Baskı” projesi tamamlanarak kapanış töreni yapıldı.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Ayşe Nuriye İşgören, yaptığı konuşmada; farklı disiplinlerde görev yapan lise öğretmenlerinin alanları ile ilgili deneysel yeterliklerini ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek amacıyla, bilim ve sanat ekseninde çalışmalarını sağlayan ortamlar oluşturmaya çalıştıklarını ve Güneş Baskı tekniğinin tüm disiplinler için kullanılmaya çalışıldığını ifade etti. İşgören, proje katılımcıları ve projeye destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. Törende konuşma yapan Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Keskin ve Zübeyde Hanım Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi Müdürü Medine Çakmak da; tüm katılımcılara emeklerinden dolayı teşekkür ederek, yeni proje ortamlarında bulunma temennilerini dile getirdiler.

Törene katılan konuklar arasında Bursa Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Keskin, Zübeyde Hanım Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi Müdürü Medine Çakmak, Tophane Meslek Lisesi Müdürü Yusuf Ay, proje uzmanları ve çok sayıda öğretim görevlisi yer aldı.

Bilim ve Sanatın İşbirliği: Güneş Baskı projesi ekibinde; Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan Proje Yürütücüsü olarak Doç. Dr. Nuriye İşgören, uzman olarak Dr. Öğr. Üyesi Gülhan Acar Büyükpehlivan, Dr. Öğr. Üyesi Ömer Bünyamin Zelzele, Öğr. Gör. Dr. Demet Öznaz, Bursa Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Öğretmen Zekiye Sayar ve Bursa Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Öğretmen Derya Kayacık uzman yer aldı. Proje eğitmeni olarak ise yine Marmara Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Bekir Oral ve Öğr. Gör. Dr. Çimen Bayburtlu yer aldı.

Proje kapsamında Bursa’da görev yapmakta olan 19 lise öğretmeni katılımcıya; alanları ile ilgili deneysel yeterliliklerini ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek amacıyla, bilim ve sanatın yer aldığı farklı disiplinlerle birlikte çalışmalarını sağlayacak ortamlar oluşturularak “Güneş Baskı Tekniği” uygulamaları yaptırıldı. Katılımcıların proje uygulamalarında elde ettiği fotoğraf görüntüleri; fotoğrafa daha resimsel özellik kazandıran güneş ışığı aracılığıyla kâğıt, kumaş, ahşap gibi baskı altı malzemeler üzerine pozlanarak basıldı.

Tören katılımcılara plaket ve katılım belgesinin takdim edilmesi ve proje çıktılarının sergilenmesi ile sona erdi.

Ayrıca proje çıktıları, 1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında Bursa-Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi (BAOB)’da tekrar sergilendi.

https://www.marmara.edu.tr/news/tubitak--e2-80-93-4005-projesi-kapanis-toplantisi-ve-sergisi-yapildi

TUB.1.jpg (25 KB)

tub1.jpg (115 KB)

tub2.jpg (133 KB)

tub3.jpg (232 KB)

tub4.jpg (147 KB)

tub5.jpg (98 KB)

tub6.jpg (131 KB)

tub7.jpg (259 KB)

 

HIZLI ERİŞİM